Om

Jag heter Lina Ingemarsdotter och är legitimerad lärare inom grundskolan och SFI. De senaste åren har jag vid sidan av läraryrket ägnat mer tid åt min stora passion: Skrivande. 2020 utbildar jag mig till Diplomerad Lektör på Ann Ljungbergs lektörsutbildning samtidigt som jag arbetar med redigeringen av mitt senaste romanprojekt.

Jag skriver just nu på fyra böcker som går under arbetsnamnet ”Skam-sviten” där handlingen undersöker aspekter av kultur starkt präglad av just skam. Jag utgår från det klassiska ”skriv där du står” och har min egen uppväxt som grund för mitt skrivande. Resultatet blir fiktion och målet är feelgood-böcker, trots det tunga ämnet.

Jag har, så länge jag kan minnas, vetat att jag vill bli författare. Varför dröjer det? Största motståndet kommer inifrån. Tvivel och överkritik har bromsat kreativiteten.

Som lektör tittar jag på styrkorna och svagheterna i ditt manus. Jag är mån om att varje text ska bli sitt ”bästa jag”. Som skrivpedagog och handledare arbetar jag för att få texten och författaren att växa. Jag känner motståndens många ansikten och har en hel del knep för att motarbeta dem.

För att veta mer är du välkommen att mejla mig på info@inundereken.se