Om

Som lektör tittar jag på styrkorna och svagheterna i din text. Mina lektörsutlåtanden är ofta långa och tycker du om det är jag rätt lektör för dig. Om de skriver texter i genren lättläst är jag extra intresserad. Det samma om du vill ha hjälp med karaktärsbyggande. Jag utgår från modellen Enneagrammet och om du vill kan jag göra en analys av dina karaktärer och komma med förslag på hur de kan bli mer konsekventa. Jag arbetar gärna kreativt med karaktärerna. Vill du kan vi ha ett utbyte kring hur karaktärerna kan fördjupas, förändras, bli intressantare eller skapa en intressant twist på historien.

Som skrivpedagog och manushandledare arbetar jag för att få texten och författaren att växa och utvecklas. Mina skrivkurser kommer med två olika inriktningar. Den ena inriktningen är att väcka skrivinspiration och få igång kreativiteten. Den andra handlar om det praktiska skrivhantverket och de delar som ingår där.

Jag heter Lina Ingemarsdotter och hösten 2019 startade jag mitt företag Inunder eken. Jag är diplomerad lektör på Ann Ljungbergs lektörsutbildning sedan 2020. Jag är också legitimerad lärare inom grundskola och SFI. De senaste åren har jag uteslutande arbetat med språk på flera olika nivåer. Dels genom att hjälpa författare vidare i sitt skrivande. Dels genom att lära nybörjare grunderna i det svenska språket. Jag älskar att skriva och har gått utbildningar både online, på folkhögskola och universitet för att fortsätta hitta nya verktyg och ge mig själv tid för min egen kreativitet.

Snart är jag publicerad författare! Under augusti 2021 kommer boken Enneagrammet för författare. En praktiskt handbok för dig som vill skapa komplexa och djupa karaktärer med enkla medel. Boken ger en första inblick i ennegrammet som personlighetsmodell. Modellen kopplats sedan till karaktärsutveckling och den dramaturgiska kurvan. Skrivövningar och tillfällen för läsaren att se både sig själv och människor i sin omgivning finns också med.

En skrivkurs baserad på boken är också under utveckling men vill du pröva modellen redan nu finns delar i min kurs Skrivinspiration.

För att veta mer är du välkommen att mejla mig på info@inundereken.se